Kvalitetsnivåer för
Måltidsverksamheten i
Lerums kommun
Måltidsverksamheten
•
Måltidsverksamheten ska
omfattas av kompetent,
serviceinriktad och
välutbildad personal som
ser helheten i
verksamheten och
individens behov.
•
Samverkan mellan olika
yrkeskategorier och
delaktighet med den som
äter ska prägla
verksamheten.
Måltiderna
•
Alla måltider ska uppnå
Livsmedelsverket riktlinjer för
näringsintag.
•
Ska anpassas till individens
behov.
•
Det ska finnas minst två
alternativ att välja på vid
huvudmåltiden som ska
kompletteras med en
salladsbuffé
•
Alla skolor ska erbjuda frukost.
Måltidsmiljö
•
Maten ska serveras i en
lugn och trivsam miljö. Den
ska vara trevligt serverad
och presenterad.
•
Individen ska vara delaktig
och kunna påverka
måltidssituationen.
Klimat
Svinn - andelen mat som
slängs, ska minska.
Personalen ska utbildas i
att laga klimat- och
säsongsanpassad mat.
Inköpen av
klimatanpassade livsmedel
ska öka
•
Närproducerad och
ekologisk mat ska
eftersträvas och
onödiga transporter
ska minimeras.
•
Vatten i flaska ska
undvikas.