röd3
Lerumlogo-vektor-cmyk-pos
Kvalitetsnivåer förMåltidsverksamheten i
Lerums kommun
röd3
Lerumlogo-vektor-cmyk-pos
Måltidsverksamheten
Måltidsverksamheten skaomfattas av kompetent,serviceinriktad ochvälutbildad personal somser helheten iverksamheten ochindividens behov.
Samverkan mellan olikayrkeskategorier ochdelaktighet med den somäter ska präglaverksamheten.
DSC_0655
röd3
Lerumlogo-vektor-cmyk-pos
Måltiderna
Alla måltider ska uppnåLivsmedelsverket riktlinjer förnäringsintag.
Ska anpassas till individensbehov.
Det ska finnas minst tvåalternativ att välja på vidhuvudmåltiden som skakompletteras med ensalladsbuffé
Alla skolor ska erbjuda frukost.
Aldre05
röd3
Lerumlogo-vektor-cmyk-pos
Måltidsmiljö
Fikande par
Maten ska serveras i enlugn och trivsam miljö. Denska vara trevligt serveradoch presenterad.
Individen ska vara delaktigoch kunna påverkamåltidssituationen.
röd3
Lerumlogo-vektor-cmyk-pos
Klimat
Svinn - andelen mat somslängs, ska minska.
   Personalen ska utbildas iatt laga klimat- ochsäsongsanpassad mat.
Inköpen avklimatanpassade livsmedelska öka
Aspe02
röd3
Lerumlogo-vektor-cmyk-pos
Närproducerad ochekologisk mat skaeftersträvas ochonödiga transporterska minimeras.
Vatten i flaska skaundvikas.
JennyBrinkeby